מה זה 'מתחם עבודה משותף' ?
המוצר 'מתחם עבודה משותף' הינו מוצר הנותן מענה כלכלי, חברתי ומקצועי עבור ה'שוכר'.
פריסה והוזלה משמעותית בנטל עלויות התפעול, אחזקה והקמה לעומת שכירות ישירה ועצמאית, מהווה הוזלה משמעותית לשוכר. עלויות ההקמה והתפעול הינן בסדרי גודל של מאות אלפי שקלים בשנה, אינן יציבות וזאת עוד לפני הזמן הכרוך בתפעול וטיפול בשירותים השונים. במילים אחרות, אנו לוקחים מוצר מאד יקר יחסית וגוזל זמן תפעול רב, אורזים חכם ומנגישים אותו להמונים.
חללי עבודה יכולים להיות מאופיינים בשוכרים קבועים ולטווח ארוך או שוכרים לטווח קצר עד שעתי.
ככל שהשכירות תהיה ארוכת טווח יותר וקבועה, יוזיל שוכר משמעותית את המחיר ויהנה ואיכויות המקום. כלומר, אופי השכירות, יגדיר את המוצר והמחיר בהתאם עבור השוכרים. איך לשלוט בכך ומה רווחי יותר ? נדבר בפגישה.
במה שונה תכנון 'מתחם' מתכנון 'משרד' ?
הבדל מהותי ראשון נובע מהתכלית, 'מתחם עבודה', הינו עסק שאמור להניב מעצם קיומו הפיסי, להבדיל ממשרד שתפקידו לתמוך בפעילות החברה ולפי מידותיה.
משרד, על פי רוב, אמור לשרת את צרכי החברה והתנהלות התפעולית שלה באופן ייחודי לפי צרכי והתנהגות העובדים ואילו 'מתחם עבודה' צריך לתת מענה (בבסיסו לפחות) לדרישות וצרכים רחבים.
אם לחדד את המטרה - עלינו להיות אטרקטיבים לסוגים השונים של השוכרים ולאורך כמה שיותר זמן (אחרת, נאלץ בכל יום לחפש לקוחות חדשים ועלויות השיווק וזמן המכירה יעלו על גובה ההכנסות). מכאן נובעת מורכבות התכנון של מתחם עבודה, שכן את חללי העבודה נתכנן בעיני המתבונן בעל כמה הפרצופים, שוני הדרישות וההתאמה המירבית לאורך זמן עבור המשתמש ועבורנו הבעלים. ופה בא לידי ביטוי הנסיון בתחום. לכן חשוב לקחת מתכן שמכיר את אופי הפעילות ומשמעויות התכנון לאורך זמן ומבין את האנטרסים המנחים.
השוכרים לא מחפשים טרנדים. ההפך. הם מחפשים בית יציב ונעים.

לתכנון את החלל דרך משקפי השוכר
בחינת ייתכנות להקמת מתחם עבודה –
בתוך כל הפנטסיה והסיפורים על ההוא שמשכיר בככה וככה, צריך לשבת ולהבין איך.
תכנון החלל לפרטיו בעיניים מקצועיות, יהיה מה שיבדיל בין הפסד של מאות אלפי שקלים אם לא מליונים למקום רווחי עם עתיד.
תנו לנו להפתיע אתכם במשהו אמיתי
עמלנו ויצרנו כלי אקסל פשוט שיאפשר לכם להעריך את גובה ההוצאות שלכם בשוטף. לא, אנחנו לא רואי חשבון, ואין בכך המלצה כזו או אחרת, אבל חשוב היה לנו להאיר את תשומת לבך להוצאות שאולי לא לקחת בחשבון.
![ppt3D35.pptm [Autosaved].jpg](https://static.wixstatic.com/media/d9195e_04b90bcbdce0472892ef695fdc58aed5~mv2.jpg/v1/crop/x_375,y_231,w_563,h_204/fill/w_491,h_178,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/ppt3D35_pptm%20%5BAutosaved%5D.jpg)
לתובנות נוספות, בואו אלינו לפגישה קצרה בה נשב ונבין יחד את עלויות ההקמה והתפעול עד הפרט האחרון.
שירות תכנון ומחירים
ברשותך, נתחיל דווקא מהסוף - לפתוח את מתחם העבודה ואז לחפש איך ומי יאכלס אותו, יכול לכאוב מאד לכיס ולאגו. אנחנו מציעים תהליך מובנה יותר השואל את השאלות לפני ומאפיין את הקהל מתוך חקירה ונסיון כך נחסך כסף רב ונמקסם את המוצר שלך (פוטנציאל ההשכרה).
בתהליך התכנון -
-
נציג מספר אופציות לחלוקה אפשרית ואמיתית (לא סתם כיסאות צפופים וחללים שלא יושכרו ויעמדו ריקים) עם אופק שינוי והתאמה לפי הערכות מקצועיות שלנו על מגמות בתחום.
-
על בסיס זה נכין ונערוך את כל תוכניות העבודה לאנשי המקצוע עד הפרט בניה ועיצוב האחרון.
-
בשלב תכנון מתקדם יותר, נבצע פריסת קירות לדיוק המיקומים ובחינת נראות.
-
עבודת שטח מול אנשי מקצוע וחומר
-
ככל הנדרש נפיק שרטוט נגרות, ברזל ואלומיניום.
-
נבחן אמצעי תאורה לשימושי החללים השונים
-
נחשוב על ההיבט הירוק וככל הניתן נשלב צמחיה בתכנון ונציע את ההכנות הדרושות.
-
נדע להמליץ על חלופות מול אנשי המקצוע (שיש להם נטייה לסבך ולייקר) ולפשט את הדברים ככל הניתן.
-
מודל 3D להבנת המרחב ע"י הלקוח.
מילה על עיצוב - נכון שיש בשוק טרנדים וסגנונות מתחמי עבודה, שנראים ומרגישים כמו מועדון או טרמינל מעוצב במקרה הטוב. סגנון העבודה שלנו מכוון לעסק שיעבוד ולא רק יראה טוב. לכן בחינת החומרים, צירי התנועה והנראות, נבחנים ומתוכננים אצלנו במטרה ממוקדת להיות אטרקטיביים באמת ולאורך זמן עבור השוכרים ולא למראית עין.
בשלבי העיצוב והתכנון אנחנו שואלים עצמנו,
'כיצד המקום יראה עוד חמש שנים'.
'האם העיצוב ישדר את מה שהלקוחות שלנו רוצים לשדר ללקוחותיהם' וכד'.
אגם בעצמו, הינו 'מתחם עבודה' . עובדה המחזקת את ההיכרות האמיתית שלנו עם הנושא. כך שאנו בקיאים במשמעויות עד רמת הבורג (או הנייר טואלט אם תרצו).
לפני שנתכנן את המתחם שלך, נשב יחד ונבין מה הציפיות. מה רמת האוטומציה שתרצה/י להשיג מהתפעול וכמובן סכום ההשקעה הראשונית.

ייעוץ תכנון
ייעוץ ממוקד עם כל התובנות
של נסיון והתמחות
בתכנון חללים, מעברים, פונקציות,
ייתכנויות וכדאיות כלכלית
הלוואי והיה שירות כזה עבורנו

תכנון ועיצוב חללי עבודה
הקניית כלים לבחינת ייתכנות
סקיצות רעיוניות
הדמיה בסיסית - טיפוסי חללים
תוכניות עבודה מפורטות לביצוע
תוכניות ריהוט ופרטים
ליווי, פיקוח עליון ותיאום בין יועצים
בחירת חומרים, ריהוט וגמר
מיתוג, אתר ויועצים במידת הנדרש

תכנון ועיצוב בתי עסק
סקיצות רעיוניות
הדמיה בסיסית והעמדה
תוכניות עבודה מפורטות לביצוע
תוכניות ריהוט ופרטים
ליווי בחירת חומרים
פיקוח עליון
רשיון עסק/יצרן

תכנון משרדי בוטיק
תכנון מוקפד פונקציות
סקיצות רעיוניות לבחירה
הדמיית העמדה בסיסית
תכנון לפי צפי פעילות החברה
תוכניות עבודה מפורטות
ליווי בחירת חומרים
פיקוח עליון
מתי בשנה לפתוח מתחם עבודה?
אין הרבה מקום לטעויות. חייבים להיות מדוייקים.
אם היינו שואלים אתכם מתי לפתוח גלידרייה שכונתית, הייתם יודעים לענות אינטואיטיבית שעדיף בעונה בה האקלים חם יחסית. מה יקרה אם נפתח בתחילת העונה הקרה דווקא? נספוג את העלויות השוטפות של התפעול ללא הכנסה כמעט, ההון ידלל, הדיכאון יעלה, הלקוחות ברחוב יראו שדי ריק ותדבק בעסק שלנו תדמית לא מחמיאה וגם ככה יש מספיק נשמות טובות תמיד :)
על אותו משקל יש עונה לפתיחת מתחמי עבודה (כמובן תמיד יש יוצאים מהכלל). היא אולי קצת פחות מושפעת ממזג האויר, אבל אותנו מעניינת נכונות הלקוח להתחייב ולשלם עלות שכנראה לא מבוטלת עבורו מצד הוא בתקופה מספיק נוחה לקבל החלטה לצמצם את שהיה במקום אחר או להתפתח לשכור אצלכם מקום מתאים.
מאחר והלקוחות הפוטנציאליים שלנו הינם עסקים קטנים, תבנית גרף ההכנסות שלהם תשפיע על היכולת לשלם.
להוציא קמעונאות ובתי אוכל, רוב העסקים הקטנים בישראל "יהנו" מתזרים דוחק בין החודשים יולי-ספטמבר. לכן אלה בדיוק החודשים לתכנון והקמת המתחם כדי שפתיחתו תתאפשר כבר באוקטובר ותהיה לנו נקודת פתיחה טובה וארוכה.
מישהו אמר 'קורונה'?
השמועה אומרת שמישהו אכל עטלף/עירבב מולקולות במעבדה, בצידו השני של העולם, ויצר חוסר וודאות, כמעט בכל אפיק בחיינו כאן ובכל מקום על פני כדור הארץ. אבל דווקא בהיבט של מתחמי עבודה יש פה בשורה שקטה עם המון פוטנציאל, שבכדי לממש אותה, צריך לפעול ב'שיטת המודולים' שאנו נוקטים ומשכללים כל הזמן.